donderdag 8 juni 2017

'Hoeveel dagen duurt de Vierdaagse?'

Bron : www.gelderlander.nl  
Dinsdag, 6 februari 2007 - NIJMEGEN - Hij heeft het gevoel dat de Vierdaagse niet aan populariteit heeft ingeboet. "Ik heb geen reden bezorgd te zijn.".

Op het Vierdaagsebureau aan de Groesbeekseweg wordt druk getelefoneerd. Wandelaars die vorig jaar ook meededen, kunnen zich sinds gisteren voor de 91ste Vierdaagse inschrijven. Foto: Do Visser/De Gelderlander
Marsleider Wim Jansen van de Nijmeegse Vierdaagse verwacht op dinsdag 17 juli weer zo'n 43.000 wandelaars op de Wedren. Gisteren begon de inschrijving voor degenen die vorig jaar op de eerste wandeldag van start zijn gegaan. En liep het weer als vanouds storm op het Vierdaagsebureau aan de Groesbeekseweg in Nijmegen.

De Vierdaagse van 2006 was er een om snel weer te vergeten. Op de eerste dag overleden twee wandelaars en werd besloten de mars af te gelasten. De hitte maakte het onverantwoord de wandelaars nog meer dagen op pad te sturen.
De voorbije periode werd gebruikt om tal van maatregelen te nemen die het debacle van 2006 tot een eenmalige gebeurtenis moeten maken. Er komt een beter informatiesysteem voor de wandelaars, er komen extra waterpunten, dat soort dingen.

Tot troost van de deelnemers van vorig jaar krijgen ze voorrang bij de inschrijving. Tot en met 9 maart kunnen ze zich aanmelden en is een plek gegarandeerd.

Afgelopen weekeinde al werd de mogelijkheid om in te schrijven via internet opengesteld, om een enorme piek op de eerste inschrijfdag te voorkomen. En konden de eerste vijfhonderd wandelaars al genoteerd worden.

Gistermiddag gingen om één uur de telefoonlijnen open en waren zes vrouwen continu in de weer om de wandelaars te woord te staan. "De mensen die bellen, zijn heel positief, heel enthousiast" , meldt een van telefonistes in de loop van de middag. De vragen die gesteld worden, gaan over inschrijfnummers en -formulieren.

Een medewerkster van de Vierdaagse-organisatie meldt welgeteld één mailtje gehad te hebben met de vraag of er wel voldoende waterpunten zullen zijn. " Van een mevrouw uit het buitenland."

En, bijna traditioneel, kwam er per e-mail de vraag hoeveel dagen de Vierdaagse eigenlijk duurt. " En of je elke dag mee moet doen", lacht een woordvoerder.

Voor de plekken die nog over zijn als alle deelnemers van vorig jaar hun kans hebben gehad, naar verwachting zo'n 20.000, kan van 12 maart tot en met 13 april door iedereen ingeschreven worden. Indien nodig wordt er geloot.

Meer info: www.4daagse.nl

'De mensen die bellen, zijn heel positief, heel enthousiast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten