donderdag 8 juni 2017

Wandelmarathon heeft al meer dan duizend deelnemers

Bron : www.pzc.nl (2 februari 2007)
ZOUTELANDE - De organisatie van de wandeltocht van de Zeeuwse Kustmarathon had gisteravond om acht uur al 1025 inschrijvingen gekregen. De Wandelmarathon wordt pas over acht maanden gehouden, op 7 oktober.
Het aantal van duizend deelnemers werd gistermiddag in minder dan vier weken bereikt. De organisatie heeft het maximumaantal op 1750 gesteld. „Het gaat ongelooflijk snel. We zouden misschien wel drieduizend wandelaars kunnen inschrijven, maar meer dan 1750 kunnen we echt niet verwerken“, zegt Lein Lievense, het hoofd van de organisatie. „Anders wordt het te druk bij de start in Burgh Haamstede, de finish in Zoutelande en bij de broodjes en soep na afloop.“
De duizendste deelnemer is Karin Wattel (43) uit Westkapelle. Ze schreef gisteren in, omdat ze op de website van de Kustmarathon (www.marathonzeeland.nl) zag dat de belangstelling enorm is. „Ik wandel met een vriendin. Gisteren heb ik haar gebeld en gezegd dat we moesten inschrijven. Anders waren we misschien te laat. Zij wilde het eerst niet geloven.“
Karin Wattel deed ook vorig jaar mee aan de Wandelmarathon, maar maakte hem toen niet af. Ze kreeg last van haar kleine teen en gaf na 37 kilometer op, in haar woonplaats Westkapelle.
„Ik ben de dijk afgestrompeld en heb uren met mijn voeten in het ijs gezeten. Een paar weken geleden pas is de nagel er helemaal afgegaan. Dit jaar wil ik het wel halen. Van mezelf wil, zal en moet ik meedoen.“ De Kustmarathon heeft de klassieke lengte van 42 kilometer en 195 meter. Het hardloopgedeelte van de Kustmarathon, een dag voor de wandelmarathon, heeft nu 160 inschrijvingen binnen. Ook dat is aanmerkelijk meer dan op hetzelfde tijdstip een jaar geleden. Hier ligt de limiet op duizend deelnemers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten