donderdag 15 juni 2017

Hoge kosten terrasvergunning Vierdaagse opnieuw bekeken

Bron : Gelderlander (19 maart 2008)
NIJMEGEN - De - hoge - kosten voor een terrasvergunning tijdens de Vierdaagse, zijn onderwerp van nader onderzoek. Zo nodig worden de tarieven tussentijds aangepast. Die toezegging doet het dagelijks bestuur van de stad.
Aanleiding is de kritiek van de Nijmeegse horeca op het verhoogde tarief. Een horecaondernemer met een terras in de Vierdaagseweek, betaalt dit jaar 484,95 euro.
De gemeente wil de vergunningen kostendekkend maken, luidde het verweer op de tariefstijging.

Zes ambtenaren zouden gezamenlijk 6,5 uur werk hebben aan een terrasvergunning.

Dat leek Marijke Bouwmeister van de Nijmeegse horeca-afdeling wat veel van het goede. 'Een druk op de knop kost ons 485 euro', maakte ze zich boos. Want de meeste terrassen zijn reeds voorgaande jaren in kaart gebracht en wijken jaarlijks nauwelijks af, betoogde ze. In 111 gevallen is het bestaande terras gelijk aan het Vierdaagse-terras, laat de gemeente weten.

Wethouder Peter Lucassen (Financiën) gaat de opbouw en de berekening van de tarieven voor Vierdaagse-terrassen tegen het licht houden. In afwachting van de evaluatie, krijgen kasteleins een voorlopige aanslag voor de vergunning.

Daarmee is niet gezegd dat de tarieven daadwerkelijk omlaag gaan. "De verwachtingen moeten niet te hooggespannen zijn", waarschuwt de wethouder. Lucassen herinnert aan het gemeenteraadsbesluit van december 2006. Toen is besloten om de terrasvergunning in drie fases te verhogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten