zondag 11 juni 2017

Informatie Kees Knapperstocht

Hoewel ik dit jaar deze tocht niet loop (we gaan naar Lisse) wil ik er toch reclame voor maken. Ik heb deze tocht namelijk al een aantal maal wel gelopen 
Bron : Internetbode 25 maart 2007 www.internetbode.nl
ROOSENDAAL - Op zaterdag 31 maart a.s. organiseert de wandelafdeling van ARSV Thor voor de 8e keer deze Boswandeltocht. Deze boswandeltocht wordt weer gehouden ter ere van de man die aan de wieg stond van de afdeling wandelen. Zijn vrouw Toos neemt voor hem nog steeds de honneurs waar aan de inschrijftafel.
Er kunnen afstanden gelopen worden van 10, 20, 25, 30 en 40 kilometer. Tussen 8.00 en 9.00 uur kan gestart worden voor de 30 en 40 kilometer, tussen 8.00 en 10.00 uur voor de 20 en 25 kilometer en tussen 8.00 en 12.00 uur voor de 10 en 20 kilometer. Iedere wandelaar behoort zich vóór 17.00 uur afgemeld te hebben. Alle afstanden hebben één of meerdere controle en/of rustpunten en er zijn onderweg nog twee “wagenrusten”, waar de wandelaars verrast worden met een versnapering. De wandelingen gaan grotendeels over de bredere en smallere bospaden. De routes lopen door de bossen en langs de heidevelden van het uitgestrekte natuurgebied Rucphen. Aan afwisseling zal het zeker niet ontbreken. Ook de nordic walkers zijn van harte welkom en zullen zeker profijt hebben van hun poles. De tochten zijn keurig uitgepijld, zodat routebeschrijvingen bijna overbodig zijn. Dit jaar zal zeker al genoten kunnen worden van de zich al vroeg ontluikende natuur. De zomertijd is pas begonnen, zodat de start om 8.00 uur als vroeg aangevoeld zal worden.
Vanuit D’n Hoge Dries maakt de 40 km nog een extra lus door De Witte Moeren. Het is een prachtig stuk natuurschoon, waar je eigenlijk elk seizoen een keer doorheen moet wandelen. Steeds zal het als een nieuwe wandeling ervaren worden.
Voor verdere inlichtingen over deze wandeling en de andere tochten van de wandelvereniging, kan men terecht op de website van Thor-Roosendaal, bij dhr. Ad Oerlemans, tel. 0165-536524 of dhr. Will Pardon tel. 0165-543864.
Voor een verslag met foto’s van eerdere tochten kan men nog terecht op de site www.wandelmee.be. De start van deze wandeling vindt in tegenstelling tot onze andere wandeltochten nu plaats vanuit de gastvrije kantine van gasterij Camping De Posthoorn, Pierestraat 16, 4715 RP te Rucphen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten