woensdag 21 juni 2017

Jongste Vierdaagselopers mogen nét meedoen

Bron: www.gelderlander.nl
Er zijn niet drie, zoals eerder gemeld, maar vier 'jongste' deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Het gaat om drie jongens en een meisje. Ze zijn allevier jarig op 31 december.
Zodoende mogen ze maar nét meedoen: kinderen moeten in het jaar van deelname twaalf worden. De jongste 'vrouw' is afkomstig uit Gelderland: Anna van Duren uit Weurt bij Nijmegen. Ze loopt onder begeleiding van een van haar ouders. De jongste 'mannen' zijn Joost van der Burg uit Tzummarum, Stefan van Echtelt uit Montfoort en Niek Viersen uit Driel. Ook Joost en Stefan lopen onder begeleiding van een ouder, Niek gaat samen met zijn grote nicht uit Oosterhout aan de wandel.
De oudste vrouw is afkomstig uit Nederland: mevrouw Toelen-de Leyer (86) uit het Brabantse St. Oedenrode. Ze loopt mee voor haar negentiende beloning. De oudste vrouw uit het buitenland komt uit België. Mevrouw Den Haerijnck uit Koewacht is net 81 als ze voor haar 29e beloning gaat.

In totaal lopen 66 nationaliteiten mee (64 in 2009). De oudste man is een Zwitser. De heer Plüss is 91 en gaat voor de 25e keer voor de finish. Uit Nederland is de oudste loper de heer Hazebroek uit Rijen, net voor zijn 89e verjaardag loopt hij voor zijn 7e beloning. Het record aantal deelnames ligt bij Bert van der Lans uit Nijmegen. Hij loopt voor de 63e keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten