zondag 11 juni 2017

Keukenhofwandeltocht 31 maart 2007 (20 km)

Het was alweer 3 jaar geleden dat we de Keukenhoftocht hebben gelopen. Daarom kozen we deze keer niet voor de Kees Knappersboswandeling in Rucphen (bij Roosendaal) maar de Keukenhoftocht. De 1ste maal dat ik deze tocht had gelopen was in 1996, één week na de Kennedymars van Sittard (steeds op Paaszaterdag) Dit was me toen slecht bevallen omdat ik na 18  haast niet meer kon lopen en nog 14 km moest aansukkelen. Maar alle andere ervaringen aan deze tocht (die ik vandaag voor de 4de maal liep) waren goed.
We reden daarom al om half zeven richting Lisse voor een autorit van bijna 1½ uur. Met een kleine tussenstop konden we om half negen starten voor de 20 km. 
Het begin van de tocht (waar de 30 km al meteen een andere richting op werd gestuurd) liep langs het gele meisje en blote Bertus (een herdenkingsmonument van de 2de wereldoorlog.)
 Het gele meisje
Blote Bertus (Herdenkingmonument)
Daarna liepen we langs de Agathakerk die hieronder gefotografeerd is.
 Zoals op de volgende foto's is te zien was het een zonnige dag. 

 Nadat we een molen hadden gepasseerd liepen we na een uur de 1ste rust tegemoet.
Wat afgevraagd kon worden is waarom deze tocht werd gelopen.
  • Vanwege de training voor de Vierdaagse uiteraard
  • Vanwege de goedkope toegang van de Keukenhof
    OF
  • Vanwege de vele vliegtuigen die laag overvlogen om te landen op Schiphol.

Op een gegeven moment stelde Ma voor om op het fietspad te gaan lopen. We liepen namelijk op de weg.
Mijn broer en ik zagen dat het een sloot was, dus we hebben dat maar afgeraden.
Op een bepaald moment in de route mocht de 15 km al rechtsaf terwijl de 20 km nog een lus moest maken om uiteindelijk weer op hetzelfde punt uit te komen. Maar ja wij moesten natuurlijk wel onze kilometers maken en konden dus niet afsnijden. (erekwestie, je gaat tijdens de eerste dag van de Vierdaagse ook niet over de trap bij de Waalbrug TOCH


We zagen in de lus overigens wel de eerste bollenvelden. Opvallend vond ik dat bij sommige velden bepaalde stroken reeds in bloei stonden terwijl andere stroken nog geheel in bloei moesten komen.
En weer een vliegtuig.
Toen wij klaar waren met de lus zagen we een hele groep wandelaars nog aan het begin van de lus lopen.
 Wij liepen ondertussen verder en bereikten op een gegeven moment in een bos de 2de rust.

Omdat deze rust niet ver van het Keukenhof was zijn we doorgelopen. We zouden dan daar nog wat drinken.
 We kwamen door een zijingang (dienstingang) het Keukenhof binnen. 


We besloten in het Keukenhof eerst wat te gaan drinken. Voor één koffie , Lipton Ice en cola Light waren we €7,45 kwijt. (f 16,42). En dan maar zeggen dat er NIET is geprofiteerd van de invoering van de euro. Cool
Nadat we ruim 1½ uur hebben rondgelopen in het Keukenhof (waar we ook nog een oom (broer Moeder) en tante tegenkwamen) hadden rondgelopen gingen we weer op pad voor de laatste 2 km. Toen we om half drie aankwamen hebben we nog wat gedronken en heb ik een kom soep plus broodje gegeten.
We moesten wel even wachten voor het verkeerslicht (waar steeds maar 5 á 6 auto's door het groen konden) maar konden toch snel de thuisreis weer aanvaarden. (Dat in tegenstelling tot andere wandelaars van W4W. Hier las ik zelfs over een wachttijd van 3 kwartier.)

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten