zondag 18 juni 2017

'Masseur kan het verschil maken'

Bron : Gelderlander
Met een geleende caravan achter zijn auto is Hans Wijte (59) vanuit het Noord-Hollandse Ursem naar Millingen aan de Rijn getuft om Vierdaagselopers te masseren. Wijte: "Al voor het derde jaar. De eerste twee heb ik in een hotel gezeten, dit jaar is mijn basis camping De Rijnhof."
De masseur begon zijn kneedcarrière bij voetbalclub RK Edo. "Vanuit mijn belangstelling voor het menselijk lichaam. Ik heb mijn diploma's gehaald en hield het eerste elftal in topconditie. De Vierdaagse liep ik voor het eerst in 1997. Na een dag viel ik uit. Inderdaad, ik had geen goede masseur."
De resterende dagen van de wandelmars masseerde Hans Wijte zijn medelopers. "Dat beviel veel beter dan lopen. Het lichaam is weliswaar zelfverzorgend, maar de Vierdaagse lopen is topsport. Daar hoort goed eten en drinken, voldoende rust én deskundige massage bij. Dat laatste kan zonder meer het verschil maken. Of je de finish haalt of niet."
Twee mannen melden zich bij de caravan van Hans en informeren naar de kosten. "20 euro voor een massage van een halfuur", zegt Hans.
Zoooo", roept een van de twee potentiële klanten. "Dan ben je flink duurder dan vorig jaar."
Ach, wat is duur", antwoordt Wijte. "De kapper kost 30 euro."

De mannen overleggen met elkaar.
Tja, Nederlanders zijn nog niet vertrouwd met masseren", verzucht de spierbehandelaar. "Ik was in Tsjechië, daar vind je op elke straathoek een masseur. Hier geven ze kapitalen uit aan hun auto, maar voor hun lijf, voor de benenwagen, hebben ze maar weinig over. Jammer, want het los maken van de spieren is essentieel."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten