zondag 18 juni 2017

Ontvangst met prominenten

Bron : Gelderlander
Elst ontving dinsdag de deelnemers aan de 92e Nijmeegse Vierdaagse. Niet alleen aan het wandelfront zat de stemming er goed in. Ook aan de kant, waar de Vierdaagselopers met applaus werden begroet door het massaal toegestroomde publiek.
Op het podium bij het gemeentehuis zwaaide burgemeester Tuijnman de wandelaars toe. Zij was traditiegetrouw in gezelschap van 'prominenten': burgemeester Pauline Krikke van Arnhem, burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen, oud-minister Roger van Boxtel en voormalig voorman van GroenLinks Paul Rosenmöller.

Tijdens de Vierdaagse is het een goed gebruik om buurtgemeenten en lokale instellingen uit te nodigen om in Elst naar de wandelaars te zwaaien. Veel prominenten uit de regio beklommen het podium om met Overbetuws burgemeester Elisabeth Tuijman een ontbijt te nuttigen.
De Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf werd gesignaleerd, Pauline Krikke, burgemeester van Arnhem, de voormalige nummer één van GroenLinks Paul Rosenmöller en oud-minister Roger van Boxtel. Ook aanwezig was Elstenaar Winfried Witjes, beter bekend als de oranje generaal.
De gemeente Overbetuwe nodigt elk jaar een groep mensen uit die actief zijn bij organisaties en instellingen binnen de gemeentegrenzen. Zo stonden er mensen uit het onderwijs en het ouderen- en jongerenwerk op het podium. Net als vrijwilligers van gratis dorpskranten en musea in de gemeente Overbetuwe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten