donderdag 8 juni 2017

Meer inschrijvingen eerste inschrijfperiode (Vierdaagse geeft langer gelegenheid voor aanmelden op maandag)

Bron : www.4daagse.nl
Van de eerste periode om in te schrijven voor de 91ste Vierdaagse hebben 33.323 mensen gebruik gemaakt. Dat zijn er 2.937 meer dan vorig jaar na het verstrijken van Inschrijfperiode 1. De grotere belangstelling houdt volgens Stichting DE 4DAAGSE verband met de afgelasting van de Vierdaagse in 2006 na de eerste wandeldag. “Veel wandelaars hebben zichzelf toen beloofd de tocht der tochten dan in ieder geval dit jaar te volbrengen."
Inschrijfperiode 1 sloot vrijdagnacht om 00.00 uur. Van de 33.323 inschrijvers heeft het merendeel, circa 25.000, via internet ingeschreven en vulden de overige aspirantdeelnemers een formulier in. De eerste periode was speciaal voor alle wandelaars die in 2006 daadwerkelijk van start zijn gegaan. Door in deze eerste periode in te schrijven, zagen zij zich gegarandeerd van een startbewijs voor de 91ste Vierdaagse, die van 17 tot en met 20 juli gelopen wordt. Ook de allerjongsten in het deelnemersveld, zij die dit jaar 12 jaar worden, mochten gebruik maken van Inschrijfperiode 1. Uiteindelijk 117 deelnemertjes deden dat ook.

Inschrijfperiode 2, opengesteld voor alle anderen die ook willen deelnemen aan de 91ste Vierdaagse, begint op maandag 12 maart en eindigt op vrijdag 13 april om 00.00 uur. Als op dat moment de inschrijflimiet van 49.000 is overschreden, zal er in de week daaropvolgend een verloting plaatsvinden van de 15.677 overgebleven startbewijzen (limiet 49.000 minus inschrijvingen periode 1) onder de mensen die in Inschrijfperiode 2 inschreven.

Aanmelden
De komende weken ontvangen de inschrijvers in periode 1 bevestiging van hun inschrijving, Daarmee moeten zij zich op maandag 16 juli in Nijmegen aanmelden. Om de druk op de verkeerssituatie in en rond de stad Nijmegen op die maandag te helpen verlichten, heeft Stichting DE 4DAAGSE besloten de gelegenheid om aan te melden te verlengen en de registratiebureau''s open te houden tot 20.00 uur. Dat is twee uur langer dan normaal. “Zo kunnen de wandelaars zich wat meer over de dag spreiden en kan de aanmelding vlotter verlopen. Mensen die per ongeluk in een file terecht komen, hebben zo ook wat meer respijt”, aldus hoofd centrale administratie Susanne Gerrits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten