donderdag 8 juni 2017

Morgenstondwandeltocht ZW Hoek 11 maart 2007 (15,6 km)

Na wederom een avondje theater, ditmaal BZN stond zondag 11 maart de Morgenstondwandeltocht op het programma.
Terwijl wij bij BZN zaten was de Nachtmars (110 - 100 - 80 en 50 km) voor een groot aantal wandelaars al begonnen. De nachtmars wordt ieder jaar door de samenwerkende wandelsportvereingingen Zuid Westhoek georganiseerd. Dit jaar was er voor de 1ste maal een wandeling van 110 km.
De grotere afstanden starten om 16.00u zaterdagmiddag vanuit Roosendaal en moeten om 14.00u zondag weer terug zijn.
Wij kozen zoals gebruikelijk voor de Morgenstondwandeltocht, dit maal niet de 25 km maar de 15 km (die ook dit jaar voor het eerst op het programma stond) Volgende week (Bergen op Zoom staat er weer een tocht van 25 km op het programma.)
 Slechts 15 kilometer en dat voor een Gouden kruis Drager
Het weer viel gezien de voorspelling toch een beetje tegen, het zou zonnig worden maar het bleef tijdens de wandeling bewolkt. Na ingeschreven te zijn begonnen we (Moeder, broer en ik) om iets over 8 uur aan onze wandeling die ons via de Kroeven (wijk Roosendaal)  de kinderboerderij , het molenbeekpad over het spoor en via het Everlandwegje richting Nispen zou leiden.
Hieronder een fotoserie van dit gedeelte van de wandeling.
 Lopen richting Kroeven 
 Nieuwbouw

 Kinderboerderij

 Lammetjes 
 Molenbeekpad
Everlandwegje 
Toen we op het Everlandwegje liepen zagen we een aantal treinen voorbijkomen die rijden op het traject Roosendaal-Antwerpen. Hier heb ik maar vlug een foto van gemaakt omdat over enkele jaren (als de Hoge snelheidtrein gaat rijden) dit traject hoogst waarschijnlijk komt te vervallen.
Nadat we een paprikakweker (vroeger tomatenkweker --> Bron plaatselijke bevolking) waren gepasseerd kwamen we Nispen binnen en liepen we richting de plaatselijke voetbalclub NSV waar de rust was ingericht.
 We bereikten de kantine van NSV om iets over tienen.

Tijdens de pauze zag ik de stand. NSV stond bovenaan en moest s'middags tegen Schijf de naaste concurrent. 
De gedachte gingen direct naar een bekende betaalde voetbalploeg die voor de winterstop 8 punten los stond maar nu 9 punten achter staat op de concurrent "De Graafschap".  Ons RBC laat het de laatste weken aardig liggen, nu maar hopen dat NSV dat niet gaat doen.
Nadat we hebben gerust liepen we de laatste 5 kilometer richting Roosendaal. Nadat we een aantal zuiderburen nog even hadden geholpen (110 km !!!!!) en daarna ook weer bijna verkeerd hebben gestuurd. (hun moesten nog een laatste lus) liepen we vrij direct naar de startplaats waar we om iets over 11 weer arriveerden.
 Nog een extra lusje
 We naderen …
 ... het einde.
Voetbalopleiding RBC Roosendaal. Hopelijk ooit nog eens de hoogste afdeling.
Toen we gefinishd waren hebben we nog even wat gedronken en zijn naar huis gefiets waar een heerlijke warme douche wachtte voor mij. Dat was het voor deze wandeling, volgende week volgt de Gertudistocht in Bergen op Zoom. 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten