zondag 18 juni 2017

'Ons pap moet de lus naar Balgoij nog'

Bron : Gelderlander
Drie jaar geleden meldde de Nijmeegse wethouder Lenie Scholten zich op de tweede Vierdaagsedag voor het eerst op de vip-tribune aan de Wijchense Kasteellaan.
Het was mooi, maar meewandelen leek haar nóg mooier.
Deze ochtend, bezig aan haar derde Vierdaagse, Bruce Springsteen in haar oren, is ze de eerste die mag plaatsnemen op 'de college-tafel', een vondst van Gerard Hendriks en Piet de Bruijn. Het Wijchens college is het enige in de regio Nijmegen dat geen deelnemers aan de tocht telt, en dus trakteren beide wethouders hun collega's op een massage.
Burgemeester Gosse Noordewier deelt intussen handen en appels uit aan de wandelaars. De bobo's in de vip-tent happen in een eerste worstenbroodje. Groesbeeks burgemeester Gerd Prick legt zich als tweede op de massagetafel. De camera's van de KRO draaien.
En daar is Bea Schouten, CDA- fractieleider in Wijchen. Haar collega André Prudon, vetrelt ze, zou dit jaar als enige raadslid meelopen, maar kreeg op het laatste moment een achillespeesblessure. Zelf was ze vier jaar geleden van de partij. "Het was zwaar, maar het begint nu weer te kriebelen."
Ko Wassink en Piet van Toor, wethouders in West Maas en Waal, wachten op hun collega Bert van Swam. Om tien uur komt dochter Mieke langs. "Ons pap moet de lus naar Balgoij nog. Hij heeft last van zijn heup. Het is een wonder dat- ie vanochtend gestart is."
André van den Hurk en Michel Lepoutre, het wethoudersduo uit Druten, volgen een kwartier later. Lepoutre is euforisch: " Wijchen wordt míjn gemeente. Als Noordewier weggaat, solliciteer ik."
Beider T-shirts trekken de aandacht. Druten moet in 2016, het jaar van de 100e Vierdaagse, etappeplaats worden. Het schreeuwt van hun doorzwete ruggen. "Dat gezeik over de Dag van Druten moet nu maar eens afgelopen zijn", grapt Noordewier.
En dan loopt ook Bert van Swam even na elven binnen. Voorzichtig vleit hij zich neer op de massagetafel. Het gaat prima, vertelt hij. Gistermiddag was hij inderdaad op sterven na dood, maar een warm bad en vervolgens om negen uur al naar bed hebben hem goed gedaan. Wordt vervolgd dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten