donderdag 15 juni 2017

St.Nicolaastocht De Wandelende Krabben Putte 24 november 2007 (12 km)

Nadat we vrijdag nog €20,- hebben uitgegeven aan een oplichter besloten mijn broer en ik vandaag te gaan wandelen in Putte. Daar werd door de Wandelende Krabben de St. Nicolaastocht georganiseerd.
Even terugkomen op die oplichter, dat was Christian Farla een Nederlandse illusionist die de Merlin-award heeft gewonnen. (enkele andere namen die deze prijs ooit hebben gewonnen zijn David Copperfield en het duo Siegfried en Roy) 
De voorstelling is zeker de moeite waard als je om illusies geeft. Zoals Hans Klok ooit tijdens zijn voorstelling zei : Jullie hebben allemaal betaald voor een oplichter en jullie vinden het nog leuk ook.
Maar deze weblog gaat over wandelen dus maar vlug iets over deze wandeltocht. We reden rond kwart over acht weg en konden om iets over negen starten voor de 12 km. Niet zo'n lange afstand maar we zijn nog maar in het begin van ons trainingsprogramma.
We naderden al heel snel de splitsing met de 18 km.
 
We moesten hier dus definitief beslissen dat we niet de 18 km zouden lopen. We liepen verder door een bosrijke omgeving en werden door 3 blaffende honden verwelkomd.


Het liep zo voorspoedig dat we al snel 6 km hadden afgelegd en de rust bereikten.  


Bij de rustpost dronken we even een warme chocomel en namen een saucijzenbroodje. Omdat het erg druk was gingen we even boven zitten. Ook hadden we van Zwarte Piet al wat lekkernijen gekregen. 
Na een klein kwartiertje liepen we weer verder.
We moesten rechtsaf en liepen weer naar de hoofdweg van Putte die we vervolgens over moesten steken.


We liepen weer een stuk bos in.   


We liepen ook nog langs een theehuisje met de naam "De Gloriëtte". Later passeerden we het kasteel Ravenhof.  We liepen weer verder in  dit zogenaamde kasteelpark.  We zagen nog een aantal herten en naderden ook weer Putte. Na enkele straten waren we weer bij het eindpunt.  
We gingen ons afmelden gaven nog een kaartje van onze weblogs (Let hierbij op een Tullepetaonse Walker (Roosendaalse carnavalsnaam) gaf hier zijn kaartje aan een Krab (Bergse carnavalsnaam)). We dronken nog wat en net op het moment dat ik dacht "He daar zijn hier geen zwarte Pieten" kwamen er drie binnen en begonnen snoep rond te delen.   
Voor Sinterklaas waren we te vroeg maar als je op de site van de wandelende krabben kijkt blijkt dat ook de Sint een bezoekje heeft gebracht.  
Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten