zondag 18 juni 2017

Toename jonge lopers Vierdaagse

Bron : Gelderlander 4 juli 2008
Bij de Vierdaagse neemt het aantal elf en twaalfjarige lopers toe. Dit jaar wandelen 205 kinderen mee die geboren zijn in 1996 de 30 kilometer. Dat is een kwart meer dan vorig jaar.
De verklaring waarom er meer jonge deelnemers zijn, is volgens de Vierdaagseorganisatie omdat deze leeftijdsgroep een volwassen begeleider mag meenemen.
De 11-jarige Kim van den Heuvel uit Gendt.
Sinds enkele jaren krijgen deelnemers in het eerste jaar dat ze qua leeftijd mee mogen doen aan de Vierdaagse gegarandeerd een deelnemersplaats. Zij hoeven niet mee te doen aan de loting. Het probleem is echter dat veel ouders hun kind niet zonder begeleiding willen laten meelopen. "Daar kregen we veel telefoontjes over", zegt woordvoerder André Sonneville. "En we hebben er ook wel begrip voor. Vandaar dat we het regelement hebben aangepast."

Dit jaar is voor het eerst geregeld dat bij de jongste jaargang ook een deelnemersplaats voor een volwassen begeleider verzekerd is. Deze begeleiders krijgen dispensatie om slechts 30 kilometer te lopen. Het levert hen geen Vierdaagsekruisje of diploma op maar een speciale verzorgersmedaille.

De gegarandeerde begeleidersplaats geldt alleen voor de jongste jaargang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten