zondag 18 juni 2017

Universiteit peilt conditie vierdaagselopers

Bron : Gelderlander
Onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen peilen de komende tijd de conditie van alle 44.0000 deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse. Alle wandelaars krijgen een vragenlijst voorgelegd met vragen over hun conditie en leefwijze.
Foto : Tiny Kouters
Honderd deelnemers slikken een chippil die tijdens het wandelevenement hun temperatuur registreert. Afgelopen jaar deed de hoogleraar Maria Hopman van de Nijmeegse universiteit ook al onderzoek naar de conditie van wandelaars. De marsleiding achtte dat onderzoek nodig na de zeer warm verlopen vierdaagse van 2006.
Uit het onderzoek bleek dat deelnemers aan 's werelds grootste wandeltocht niet allemaal opvallend gezond of sportief zijn. Een klein percentage lopers doet weinig aan sport, maar liep vorig jaar toch succesvol de loodzware tocht uit.
Het nieuwe onderzoek moet meer duidelijk maken over de conditie van de mensen die deelnemen aan de vierdaagse. Het wandelevenement start op dinsdag 15 juli.
Vorig jaar slikten 65 mensen een pil die hun temperatuur registreert. Dit jaar zijn dat er honderd. Om de vijf kilometer wordt de temperatuur opgenomen met een speciale recorder. De pil verlaat na 24 uur het lichaam. Bij deze proefpersonen wordt ook bloed afgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten