zondag 18 juni 2017

Informatie over Beek-Ubbergen

Hier wat informatie over Beek-Ubbergen de plaats waar we tijdens de Vierdaagse van 2008 zullen overnachten.
Prachtige bossen, een stuwwal die uit de ijstijd stamt, heuvels met schitterende panorama’s de Ooijpolder, het rivierenlandschap, van dit alles kunt u genieten in de gemeente Ubbergen.

De schilderachtige Ubbergse plekjes zijn aangegeven met een route van schildersezels die de hele gemeente bestrijkt. Met een schetsboek in de hand kunt u zelf aan de slag om wonderschone plekjes van de gemeente aan het papier toe te vertrouwen. Geheel in navolging van de 19 e eeuwse schilders van de Ubbergse school.
Met uw wandelschoenen aan valt er genoeg te beleven in Ubbergen. Ontdek de stuwwal aan de hand van de N70 Natuurwandelroute, die u voert over de heuvelrug over acht ‘bergen’, met namen als de Boterberg, Ravenberg, Sterrenberg en Duivelsberg. In Beek en Ubbergen kunt u kennis maken met de monumentale villa’s langs de Rijksstraatweg, die vroeger zijn gebouwd door rijke industriëlen.

U kunt wandelen door het Filosofendal en over de Elyseese Velden, waar u verscholen tussen het groen nog meer monumentale panden tegenkomt. In Beek kunt u kennis maken met “Water Werkt”, waarbij het natuurlijke bronwater dat afkomstig is uit de heuvelrug bovengronds is gebracht in een netwerk van beken, een waterrad, waterputten en een waterspeelplaats. Dit geeft Beek een unieke uitstraling.

Op de fiets ontdekt u snel de polder met de dorpen Ooij, Leuth, Persingen, Kekerdom en Erlecom. Elk dorp heeft zijn eigen karakter en wordt omsloten door prachtige natuur. U fietst door natuurgebied de Geldersche Poort bij Kekerdom, bij Ooij door natuurgebieden De Groenlanden en de Bisonbaai en bij Leuth door de Ooijse Graaf.

Van dit alles en meer kunt u van hoog tot laag genieten in een uniek stukje Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten