dinsdag 13 juni 2017

Van Vollenhoven bekijkt veiligheid bij Vierdaagse

NIJMEGEN - Mr. Pieter van Vollenhoven zal tijdens de komende Vierdaagse, die van 17 tot en met 20 juli in Nijmegen gehouden wordt, een dag te gast zijn in het wandelgebeuren om het veiligheidsaspect van het wandelevenement en de feesten rond de Vierdaagse nader te bestuderen.
Het studiebezoek vindt plaats op uitnodiging van de gemeente Nijmegen, die elke wandeldag een prominente Nederlander laat kennismaken met een bijzonder aspect rond de Vierdaagse. Mr. Van Vollenhoven bezoekt het wandelevenement op de tweede marsdag.
Voor de 91e Vierdaagse hebben zich in totaal 42.825 wandelaars uit 63 landen ingeschreven. Oudste mannelijke deelnemer is de 90-jarige P. Smetana uit Israël. Hij viert tijdens de Vierdaagse zijn 91e verjaardag. De oudste vrouwelijke deelneemster is de 81-jarige mevrouw S. Ikuta uit Japan. De oudjes zijn dit jaar goed vertegenwoordigd onder de deelnemers. Er lopen maar liefst 175 tachtig-plussers mee. Twee wandelaars lopen de Vierdaagse voor de 60e keer.
Marsleider Wim Jansen vreest geen herhaling van vorig jaar toen de Vierdaagse na de eerste marsdag werd afgelast nadat er twee wandelaars waren overleden. "We zijn op alles voorbereid. Zo zijn er op verschillende plaatsen informatieborden geplaatst, zodat we de wandelaars tijdig kunnen waarschuwen voor wisselende weersomstandigheden. In ons uitvoerend comité hebben we ook een weerman opgenomen, die ons van minuut tot minuut rapporteert." Zaterdag over een week wordt in Nijmegen een beeld onthuld ter nagedachtenis aan de overleden wandelaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten