vrijdag 16 juni 2017

Verkoop bier in blik bij Vierdaagse aan banden

Bron: Vierdaagsenijmegen.com
De verkoop van bier in blik wordt tijdens de Vierdaagsefeesten aan banden gelegd. Burgemeester Thom de Graaf wil in het centrum een verkoopverbod instellen tussen zes uur 's avonds en de volgende ochtend negen uur.
Afgelopen jaar was er met name in de Lange Hezelstraat een ware bieroorlog. Op talloze plekken werd bier in blik verkocht. De verkoop liep als een trein, bier in blik is relatief goedkoop. Volgens de politie zorgde deze verkoopacties voor extra overlast en overmatig alcoholgebruik. Bovendien kunnen de blikjes als wapen dienen, aldus de politie.Horecaondernemers met terrassen klaagden bovendien over oneerlijke concurrentie.
De Graaf legt zijn voorstel binnenkort voor aan de raad. Om overlast te voorkomen werd eerder al alcohol in een glas verboden.
Supermarkt dupe van mogelijk verbod; ‘blik erwten is gevaarlijker’.

Voor Sylvio van Dongen zijn de Vierdaagsefeesten al be­gonnen. De eigenaar van de Spar aan de Lange Hezelstraat heeft tienduizend blikjes bier besteld en een even groot aantal blikjes fris. Want ook de supermarkt moet het hebben van die ene feestweek. Dus dat was schrikken toen Van Dongen het bericht las, dat burge­meester Thom de Graaf de ver­koop van bier in blik tijdens de Vierdaagse aan banden wil leggen. Dat is een financiële strop. Als het verkoopverbod er komt, stapt Van Dongen naar de rechter. „ Ik verkoop 21 jaar gekoelde dranken. Volgens de winkelsluitingswet mag ik open zijn. Blikjes als wapen? Een blik erwten is gevaarlijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten