zondag 18 juni 2017

Via Gladiola-zitjes: het mag nu al

Bron : Gelderlander 11 juli 2008
Stoelen, banken, hekken, planken en linten, het mag allemaal weer ruim voor de maandag van de Vierdaagse langs de St. Annastraat worden opgesteld. De regels van de gemeente Nijmegen blijken te zijn versoepeld.
Vanaf 2006 ging die uit een ander vaatje tappen nadat een jaar eerder was geconstateerd dat het de spuigaten uitliep: steeds vroeger werd met huisraad en linten een plekje bezet, met als risico dat het materiaal op de rijbaan zou belanden.
Voortaan zouden burgers en buitenlui pas vanaf de maandag dat toen nog – de Vlaggenparade plaatshad, hun bivak-voor-een-dag mogen opslaan. En zo maakte de gemeente deze week in weekblad De Brug weer bekend dat alles wat er vóór maandag staat wordt verwijderd. Maar dat blijkt een oude tekst. Volgens een woordvoerster heeft de gemeente niet op schrift staan wat iemand langs de Via Gladiola mag neerzetten en wanneer, en kan dus niet handhaven. Een uitzondering geldt voor wie spullen niet goed neerzet. De politie controleert of ze een gevaar voor het verkeer zijn, en of ze er eigenlijk voor de vuilnisman staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten