donderdag 8 juni 2017

Voorjaarstocht Zevenbergen 4 maart 2007 (24,2 km)

Na een kort nachtje vanwege de totale maansverduistering in de nacht van 3 op 4 maart stond een wandeling in Zevenbergen op het programma. 
Deze maansverduistering begon om 22.30u en leek eerst in het water te vallen. Na een theaterbezoek (Belle Perez te Roosendaal) begon het te regenen en ik kwam met een nat pak thuis. Maar na een minuut of 20 klaarde het op en was de verduistering (met soms wat bewolking die voorbij trok) goed te zien.
 Maan 80% verduisterd.
Maan totaal verduisterd. 
Maar genoeg over deze verduistering, dit is namelijk een weblog over wandelen. Om iets over acht werd ik door mijn broer opgehaald. (Zo vroeg al :-)  ) Dat was dus een kort nachtje geworden. Mijn moeder was ook al opgehaald dus we reden om kwart over acht weg. De start was pas om 9.00u dus we waren wel te vroeg. Het was echter al druk.
  De start was bij "De Knip" we konden om 8.55u al beginnen aan de 25 kilometer.

Tijdens het eerste gedeelte kregen we de indruk dat we erg snel liepen. Een bekende snelwandelaar in het wandelcircuit liep namelijk bijna hetzelfde tempo als ons. Dat hadden we nog nooit van hem gezien. Zou hij zich sparen voor de Nachtmars van 10-11 maart?
De man in het witte trainingspak liep wel erg op zijn gemak. Dat zijn we wel anders gewend.
We liepen richting de Koekoeksendijk om daar 3 kilometer te lopen voordat we voor een viaduct weer rechtsaf moesten.

Op de koekoeksendijk stond een stoel. Maar we waren nog maar 4 km onderweg en dus nog niet moe.

Het viaduct komt in zicht.
Nadat we t.o.v. de 15 km-route nog een "kleine" lus hadden gemaakt kwamen we na 8 kilometer bij de rust. Dit was bij een boerderij aan de Bouwlust.
 De extra lus met het enige stukje wat een beetje drassig was.
Gelukkig nog maar 100m
Omdat het erg druk was bij de rust zijn we na een sanitaire stof direct doorgelopen. We liepen 900m en moesten daar linksaf.
Nu linksaf later deze tocht rechtdoor.
We liepen nu over de Pelgrimsdijk 3 km richting de A16 waar we een stukje parallel aan moesten lopen.


Toen we het viaduct (bovenstaande foto) bereikten moesten we een beetje links aanhouden. Daar zagen we ook Hotel-restaurant "De Gouden Leeuw". Toen de A17 enkele jaren geleden nog niet rechtstreek aansloot op de A16 richting Breda kwam je als automobilist hier voorbij als je uit de richting Roosendaal kwam.
Hotel Restaurant "De Gouden Leeuw"
Na weer bijna 2 km over de Lapdijk te hebben gewandeld kwamen we weer terug bij hetzelfde rustpunt als de eerste keer. 
Deze foto komt bekend voor!
Nu hebben we wel even gezeten. We hadden er ondertussen al 16 kilometer opzitten en besloten nu wel even te rusten. Na 16 km breek het overslaan van de 1ste rust toch een beetje op.
Al 16 km gelopen volgens de stappenteller.
Maar ook aan deze rust kwam een einde en we liepen weer 900m naar het punt waar we de vorige keer linksaf moesten. Nu moesten we rechtdoor.

Nu wel rechtdoor.

 Zevenbergen komt weer in zicht.
Nadat we de Maria-Hoeve (foto hierboven) waren gepasseerd liepen we al op de Langeweg richting Zevenbergen.
Dan was het op een gegeven moment steeds rechtdoor het spoor over en dan nog een paar kilometer naar de finish.

Wat?! Verderop is het spoor en wij moeten linksaf. Dan zullen we van anders Zevenbergen binnenlopen, het was voor mij dan ook weer sinds 3 november 2002 geleden dat we in Zevenbergen hebben gelopen.
Maar daar komen ook een aantal wandelaars. Lopen we niet verkeerd? Nee hoor, dit was een "leuk grapje", we mochten nog een lus van 900m maken om daarna alsnog over het spoor te gaan.

Na de "extra" lus zagen we dat de spoorbomen zich sloten. Er moest eerst een trein passeren.
Toen de trein richting Roosendaal was gepasseerd liepen we verder. Maar in de verte zagen we ook de trein richting Dordrecht aankomen. We waren dan ook nog maar net de overweg voorbij, toen de bomen zich weer sloten.
Maar wij liepen verder richting Zevenbergen. Toen we uiteindelijk ook door het centrum waren gelopen kwamen we bij de Kerkhofweg. Het was hier nog één kilometer rechtdoor om uiteindelijk de Galgenweg (finish) te bereiken.
 Ook in Zevenbergen aanplakbiljeten voor de komende Staten verkiezingen.

Watertoren.
Om iets voor 2 werd de finish bereikt. Ondanks de lange afwezigheid (laatse jaren veel in Breda en Dordrecht gelopen) konden we weer spreken van een geslaagde wandeltocht. Het weer was ook goed, soms kwam zelfs de zon even door.
Ook hier weer te lang afwezig geweest.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten