zondag 18 juni 2017

Weekend Someren 3 : Wandelen naar Someren Eind en de finish

Toen we aankwamen in Someren hebben we eerst nog even wat gedronken. Daarna kocht ik een broodje gehaktbal en rond 12.30u ging ik de route in tegengestelde volgorde lopen richting Someren Eind.


Onderweg kwam ik al een aantal wandelaars tegen die het moeilijk begonnen te krijgen. Na 3 kilometer in tegengestelde richting te hebben gelopen stuurde ik weer maar eens een SMS richting min broer. Hij bleek bijna (500 m afstand) bij sluis 12 te wandelen. Dat was net voor Someren Eind (71 km). Omdat ik dus op het 77 kilometer punt liep hoopte ik mijn broer op het 74 kilometerpunt te ontmoeten.


Ik kwam aan in Someren Eind. Het lopen in tegengestelde richting was wel wat saai en ook het feit dat ik nog steeds verder moest lopen betekende dus dat de afstand voor mijn broer tot de finish ook nog zo lang was.


Bij het 75 kilometerpunt nog maar eens een SMS gestuurd. Hij bleek nu zelf bijna op het 74 kilometerpunt te zijn en zou daar nog even rusten.

Ook dit hertje moest nog even op de foto.
En eindelijk zag ik mijn broer.

Hij was dus even gaan zitten om moed te verzamelen voor de laatste zes kilometer. Met hele leuke feestmuziek op de achtergrond lukte dat wel.
En iedereen moest hier even over de rode loper om alvast te oefenen voor de finish.

De laatste kilometers werd op een iets langzamer tempo gelopen en soms moest er even worden gestopt.

Om daarna toch weer met frisse moed verder te gaan.
En eindelijk werd de "Kennedylaan" bereikt , de weg naar de finish.
79,8 kilometer
79,9 kilometer
79,95 kilometer
En 80 kilometer.
Nog even wat vragen beantwoorden.
De tijden bekijken. 
En alles spullen opbergen.
Tijd om even de emoties de vrije loop te laten en wat te drinken. Het was een vermoeiende tocht geweest die vooral mentaal zwaar was. Mijn broer had weinig last van voeten en spieren vertelde hij.
En toen nog die "lange" weg naar de auto.
Dag Someren tot volgend jaar? Maar dan wel voor het Rondje Someren.
Want een van de uitspraken van de Tullepetaonse Walker was NOOIT MEER DIT IS NIET MIJN DING. Het was een leuke ervaring maar wel erg zwaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten