zondag 18 juni 2017

Politie met 125 man op pad tijdens Vierdaagse

Bron : Gelderlander 8 juli 2008
De politie uit Gelderland-Zuid krijgt de komende tijd hulp van de bereden politie van het Korps Landelijke Politiediensten, de Koninklijke Marechaussee, de vrijwillige politie, de stichting Evenementen Begeleiding Nijmegen en Bureau Toezicht. Net als vorig jaar worden er ook nu weer cityguides ingezet. Dit zijn acteurs op stelten. Die sturen mensen op aanwijzing van de politie een bepaalde richting uit. De politie probeert de drukte verder te reguleren met onder andere lichtkranten die in de stad hangen. Extra camera's houden het publiek in de gaten.

Dit jaar kan ook via de podia veiligheidsinformatie aan het publiek gegeven worden. Daarvoor heeft de politie samen met gedragsdeskundigen teksten opgenomen die indien nodig afgespeeld worden en die het publiek aanwijzingen geven.

Tijdens de Vierdaagseweek, van 13 tot en met 18 juli, gelden voor de Nijmeegse politiebureaus andere openingstijden. Het hoofdbureau is 24 uur per dag geopend, bureau Lindenholt/Dukenburg dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur, behalve op vrijdag 18 juli. Dan is dit bureau de gehele dag gesloten, net als alle overige politiebureaus die zelfs de hele Vierdaagseweek dicht zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten