zondag 18 juni 2017

Wijchen bereidt wandelmars voor

Bron : Gelderlander 30 juni 2008
De Vierdaagse kent de 'Dag van Wijchen'. Maar ook los daarvan toont Wijchen zich al jaren in de ban van de Nijmeegse wandelmars. Het is een gelegenheid die te baat wordt genomen om te feesten en ondertussen het wandelpeloton aan te moedigen of via sponsoring geld in te zamelen voor een goed doel.

Ieder jaar ontvangen burgemeester en wethouders de Wijchense lopers in de Vierdaagse die daar prijs op stellen in het kasteel. Dat gebeurt dit jaar op 11 juli om 19.30 uur. Wandelaars die graag de hand van het college willen drukken, kunnen zich voor deze receptie opgeven via de gemeentelijke website (www.wijchen.nl ).
Wijchen wil graag aan de buitenwereld laten zien dat de gemeente de wandelschoenen aantrekt. Ze doet dat via een delegatie: wandelaars die zich hullen in Wijchense kledij en die met Wijchense vlag de eer hooghouden tijdens de vlaggenparade in het Goffertstadion op 13 juli.

Ook tijdens de intocht op de Via Gladiola op vrijdag 18 juli krijgen de delegatieleden die de eindstreep halen, Wijchens promotiemateriaal. Ze lopen dan samen in Wijchense kleuren de finish over. Aspirant-delegatieleden kunnen zich eveneens digitaal melden bij de gemeente Wijchen.

Wie niet loopt, maar toch wil bijdragen aan de feestvreugde, kan zorgen dat de Dag van Wijchen (en Beuningen) een succes wordt. De gemeente schakelt namelijk een leger vrijwilligers in om het verkeer te regelen, podiumoptredens te begeleiden en podia te bouwen en appels uit te delen. De Wijchense burgemeester deelt al jaren appels uit aan wandelaars (het 'appeltje van de burgemeester'). Dat kan hij natuurlijk niet in zijn eentje af. Ook daarvoor zijn er vrijwillige krachten nodig.

Deze Vierdaagse doet ook Wij lopen hier voor Ginder weer mee. Deze lopersgroep uit de gemeente laat zich sponsoren en gebruikt het binnenkomende geld voor waterprojecten in Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten