donderdag 8 juni 2017

Winterserie Audax 17 december 2006 (15 km)

Het was best weer een tijdje geleden dat we deze wandeling hebben gelopen.  Acht februari 2004 was de laatste maal zag ik in mijn archief. (Toch korter dan ik dacht overigens.) Dus we (Ma, broer en ik) besloten toch weer maar eens in te schrijven voor deze wandeling. We kozen vanwege het toch wel zonnige weer 15 kilometer te gaan lopen.
Vlug inschrijven bij Huis ten Halve, wat zo genoemd is omdat het ongeveer op de helft staat tussen de kernen van Roosendaal en Nispen. Nadat we ons hadden ingeschreven konden we om iets voor 9 starten.
Via de Willem Dreesweg (ook wel eens de Willem raceweg genoemd vanwege de snelheid die er gereden wordt terwijl het gewoon een 50 km/h weg is.) liepen we richting Visdonk, het bosgebied van Roosendaal.
 We moeten richting Nispen.

We liepen ook langs een stel “Kerstbomen” wat natuurlijk zeer toepasselijk was voor de tijd van het jaar.

Het regenachtige weer van de laatste dagen had er helaas toch voor gezorgd dat er wel wat drassige paadjes waren waar goed moest worden opgelet niet weg te zakken. Maar over het algemeen viel het wel mee.

 Zo liepen we langzaam maar zeker richting Nispen waar na bijna 11 km de rust en controle was.

 Vlug het licht staat al op oranje.
 Kapelletje
 Kerstboom op het kerkplein van Nispen
We hebben bij Café Tivoli alleen maar even gestempeld en zijn doorgelopen naar mijn zus, zwager en hun 2 kinderen. Deze wonen namelijk in Nispen.
 We werden al welkom geheten.
Nadat we hadden gedronken, en wat hadden gekletst gingen we na ongeveer 20 minuten weer verder voor de laatste 5 kilometer. Dit liep o.a. langs het molenbeekpad en omdat de zon was doorgebroken werd dit een heel leuk stuk.

 Wat een schuim!

 De televisietoren van Roosendaal komt al in zicht.
Toen we het Molenbeekpad (van ruim 2 kilometer) hadden gelopen, moesten we oversteken en liepen we langs de kinderboerderij. Mijn broer was op dit moment dichter bij huis dan bij het eindpunt, maar hij moest natuurlijk zijn fiets nog even ophalen.

 

Maar ook de afstand tot het eindpunt was niet meer zo ver. Om iets voor half één konden we ons afmelden en hadden we er weer een wandeling opzitten. In de kerstvakantie staan op 29 december en 1 januari de volgende wandelingen op het programma. Maar wie weet komt er nog wel eentje tussen.
 
Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten