zondag 18 juni 2017

Derdebaan dicht op derde marsdag

Bron : Gelderlander 3 juli 2008
Bezoekers die op de derde marsdag de Vierdaagse willen volgen op de Zevenheuvelenweg moeten er rekening mee houden dat de Derdebaan dit jaar niet toegankelijk is voor autoverkeer. De weg wordt op donderdag 17 juli vrijgehouden om ervoor te zorgen dat politie, brandweer en politie gemakkelijker op het parcours kunnen komen.
Wie er toch parkeert krijg een bon. Ook wordt de auto weggesleept.
Het heeft ook geen zin om de Derdebaan te nemen omdat de parkeerplaats die traditioneel tegenover het Canadees kerkhof was ingericht, dit jaar is verplaatst. Op de oude locatie wordt momenteel de uitbreiding van de golfbaan Rijk van Nijmegen gerealiseerd.

Vierdaagsebezoekers kunnen hun auto dit jaar kwijt op een weiland bij het pand aan de Zevenheuvelenweg 57, van boer Peters. Ze kunnen dat bereiken via de Meerwijkselaan en de Postweg, langs de entree van het Afrika Museum.

Het laatste deel van de Postweg, op weg naar het parkeerweiland, is nogal smal, dus wordt er een aparte aan- en afvoerroute gecreëerd. Er wordt daar ook een stopverbod ingesteld. Op de parkeerplaats en de aanvoerroute staan verkeersregelaars.

Traditiegetrouw lopen de wandelaars op donderdag, de dag van Groesbeek, over de Zevenheuvelenweg via Berg en Dal naar Nijmegen. Het wordt over het algemeen gezien als het mooiste, maar ook zwaarste deel van de Vierdaagse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten