dinsdag 6 juni 2017

In plaats van sfeerloos buitengebied nu Ottersumse ‘Via Gladiola’

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com
De kogel is door de kerk: 20 juli viert Ottersum niet één, maar twee feestjes tegelijk. Mét belangrijke gasten; Vierdaagse lopers en een gedeputeerde.
Op donderdag 20 juli zal het Noord- Limburgse dorp op zijn kop staan. Niet alleen de duizenden deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse doen op hun derde wandeldag met in hun kielzog de fanatiekste supporters het Gennepse kerkdorp aan. Ook het college van burgemeester en wethouders en gedeputeerde Vestjens van Limburg zijn die dag aanwezig op verschillende Ottersumse feestjes.

 
Wat er al voorzichtig zat aan te komen, is nu definitief. Ottersum krijgt zijn Via Gladiola. Bij alle betrokkenen staat, zo is dit weekeinde bekendgemaakt, het licht op groen. De route vanaf de Ottersumseweg tot en met de Sint- Janstraat wordt voor die feestelijke donderdag met vele vlaggetjes opgetuigd in de traditie zoals Nijmegen dat op de laatste dag doet met finishstraat Sint- Anna, voor deze bijzondere gelegenheid Via Gladiola genoemd. De voorbije jaren werd vanuit de kern van Milsbeek alleen maar door het sfeerloze buitengebied van Ottersum en Ven- Zelderheide gewandeld.
In hartje Ottersum neemt het Gennepse gemeentebestuur het defilé af en zorgt de Nationale Reserve Band voor passende muziek. Langs de route prijkt, zo laat de organisatie weten, een opvallende fototentoonstelling over Gennep en zijn partnergemeenten Gelnica in Slowakije en San Pedro de Lóvago in Nicaragua.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten