maandag 12 juni 2017

Maatregelen om wandelaars beter voor te lichten.

Bron : www.4daagse.nl (23 mei 2007)
Met ingang van de 91ste Vierdaagse wordt een aantal maatregelen getroffen waardoor de wandelaars beter geïnformeerd worden over de actuele stand van zaken. Een aantal mobiele surveillanceteams houden de gang van zaken op de parcoursen nauwlettend in de gaten. Ook meteoroloog Jules Geirnardt zal dagelijks regelmatig rapporteren over de weersituatie en over de weersverwachtingen. Over al hun bevindingen staan de rapporteurs in nauw contact met de marsleiding en met de medische dienst.
Komen daar maatregelen uit voort die van invloed zijn op het verloop van de marsen, dan worden de wandelaars daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd via:
  1. Lichtkranten, die op willekeurige plaatsen aan het parcours geplaatst kunnen worden en die de wandelaars, alleen als er iets aan de hand is, kort en krachtig actueel zullen informeren.
  2. Vrijwillige Vierdaagsemedewerkers, fungerend als stewards, op Start- en Finishlocatie ‘de Wedren’ en bij de controleposten, die de wandelaars mondeling op de hoogte stellen van eventuele aanvullende maatregelen of instructies.
  3. SMS-berichten, waarvoor de wandelaars gevraagd zijn hun mobiele telefoonnummer aan de organisatie kenbaar te maken. Mocht zich iets ernstigs voordoen, dan kan de Vierdaagse-organisatie door middel van een zg. SMS-bom de wandelaars snel informeren. In geval van een SMS-bom, geldt het spreekwoord ‘Hoort, zegt het voort’, zodat ook de wandelaars zonder mobiele telefoon geïnformeerd raken.
  4. De Vierdaagse website www.4daagse.nl.
  5. De uitzendingen van 4Daagseradio (lokale omroepen) en Radio Gelderland (regionale omroep).
  6. Het grote beeldscherm op Start- en Finishlocatie ‘de Wedren’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten