dinsdag 6 juni 2017

Vierdaagselopers: inschrijfgeld kwijt

Bron : BN De Stem 16 augustus 2006
Woensdag 16 augustus 2006 - BREDA – De ruim 45.000 wandelaars die in juli meeliepen op de eerste dag van de Vierdaagse van Nijmegen, krijgen een draagspeldje. Het is een herinnering aan de tocht, die na een dag werd afgelast. Het inschrijfgeld krijgen de deelnemers niet terug.
Dat schrijft voorzitter Wim Jansen van stichting De 4Daagse in een brief die de lopers gisteren ontvingen. Het bestuur van de wandeltocht heeft overwogen het inschrijfgeld, 32 euro, voor dit jaar terug te storten, maar besloot uiteindelijk dat niet te doen. Alle kosten om de Vierdaagse te organiseren waren al gemaakt.

Enkele deelnemers uit Zuidwest-Nederland reageren redelijk laconiek. Carolien Zehetgruber uit Roosendaal, kan wel leven met het besluit van de organisatie. „Zij hebben het ook niet zo gewild“, zegt Carolien. „Zo’n organisatie maakt ook kosten, en meelopen is op eigen risico.“

De afgelasting kostte Carolien behalve het inschrijfgeld nog meer euro’s. Zo had ze een appartement gehuurd in Groesbeek, in de buurt van Nijmegen en kocht ze een speciale buskaart van achttien euro. „Maar je moet er niet te flauw mee omgaan hoor. Ik doe volgend jaar gewoon weer mee.“

Ook Marion van Nijnatten uit Roosendaal maakt zich niet druk om het inschrijfgeld. „Maar volgend jaar een korting van een tientje of zo zou ik wel mooi vinden“, zegt ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten