dinsdag 13 juni 2017

Vuurwerk Vierdaagse weer aan Mookse kant

Bron : Gelderlander
MOOK - Het traditionele Vierdaagse vuurwerk wordt dit jaar weer aan de Mookse kant van de Maas afgevuurd. Mookse boeren en de Cuijkse organisatie zijn het op tijd eens geworden waardoor de Mookse Maaskant weer gebruikt kan worden.
Het vuurwerk wordt al sinds jaar en dag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse afgestoken. Dat gebeurt door het Cuijkse 4-daagse Comité in de Mookse weilanden langs de Maas. De toeschouwers staan op de Cuijkse kade.

De afgelopen twee jaar konden de Mookse boeren, die hun weilanden afstaan aan het vuurwerkspektakel, en de organisatie het echter niet eens worden over een aantal voorwaarden. "Bijvoorbeeld tot wanneer de koeien er konden weiden", aldus een woordvoerster van de gemeente Mook.
Daardoor week het comité uit naar de Cuijkse kade. "Maar dat ging écht ten koste van de grootsheid van het vuurwerk", vertelt de woordvoerster. "Daar is nu eenmaal minder ruimte. Bovendien is het vanaf de Mookse kant veiliger."

Samen met zowel een wethouder uit Mook als een uit Cuijk, zijn de boeren en het Cuijkse 4-daagse Comité het dit jaar wel snel eens geworden. "Ze hebben het in een ontmoeting rondgebreid. Alle misverstanden zijn de wereld uit."

Het vuurwerk is op woensdag 18 juli, daags voordat de pontonbrug over de Maas wordt gelegd om het Nijmeegse legioen op vrijdag door de Cuijkse en Mookse dreven te leiden. De vuurpijlen worden om 23.30 uur afgevuurd. Het feest duurt tot middernacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten