donderdag 15 juni 2017

Wandelen met Thor voor fonds van KWF

Bron : BNdestem (26 september 2007)

Wandelvereniging THOR in Roosendaal houdt zaterdag een grenswandeltocht voor het Koninklijk Wilhelmina Fonds (KWF), alias de kankerbestrijding.

THOR houdt voor de eerste maal zo'n wandeltocht. Dit gebeurt op initiatief van Frans Kerstens, die nu penningmeester is van KWF. Voorheen was hij een actieve wandelaar bij THOR.

Iedereen die wil wandelen, kan zich hiervoor melden bij het Thorhonk die dag. De deelnamekosten hangen af van de te lopen afstand: minimaal 1 en maximaal 2,50 euro. Alle afstanden beginnen in principe om acht uur 's morgens, maar mensen kunnen desgewenst ook later beginnen. Er zijn vijf afstanden. Voor de tocht van 30 en 40 kilometer kunnen mensen starten tussen acht tot negen uur. De aanmeldingsperiode voor de afstanden van 20 en 25 kilometer is tussen acht en elf uur. Voor de kortste afstand (13 kilometer) kunnen mensen zich nog tot één uur 's middags aanmelden. De langere wandeltochten gaan België in. De korte route voert naar Horendonk en gaat terug naar Roosendaal.

Kerstens zou graag zien dat er veel verschillende mensen komen wandelen. De diverse afstanden zijn met name bedoeld om verschillende mensen te lokken. Niet alleen de 'echte' wandel-die-hards, maar ook de gezinnen met kinderen. Nordic-walkers zijn ook welkom.

De opbrengst van de grenswandeltocht komt geheel ten goede aan het KWF. De wandelroutes zijn aangegeven en onderweg zijn controle- en rustpunten te vinden. De tocht begint bij het Thorhonk en zal daar ook eindigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten