woensdag 21 juni 2017

Zondag 18 juli 2010 (Voorbeschouwing)

 
Een week na de verloren WK-finale tegen Spanje gaan mijn broer en ik morgen weer richting Nijmegen om allebei voor de 14de maal te proberen de Vierdaagse uit te lopen.
 
Zelf start ik voor de 16de maal, 2 maal heb ik de Vierdaagse niet voltooid. In 2002 (uitgevallen) en 2006 (afgelast na 1 dag). Als je naar de jaartallen kijk zijn het beide WK-jaren geweest. Dus dit jaar moet ik van het idee af dat WK-jaren voor mij geen succesvolle jaren zijn. Alleen in 1998 heb ik de Vierdaagse tijdens een WK-jaar uitgelopen. Maar het positieve is wel dat in dat jaar Nederland ook ver kwam tijdens het toernooi. Dus het moet mij dit jaar gewoon gaan lukken. De trainingen geven een goed gevoel.
Overigens was het woensdag 14 juli nog flink noodweer in Gelderland. Laten we hopen dat ons dat tijdens de Vierdaagse bespaart zal blijven. En de temperatuur mag ook wel wat lager dan de laatste wandeltocht in Oud-Vossemeer. Hier heb ik slechts 30 kilometer gewandeld, zodat er dit jaar geen 50 kilometer trainingtocht is geweest.
 Maar ik weet wat me te wachten staat. 4 Maal 50 kilometer.  Een hele afstand, maar als je vrijdag 23 juli over de Via Gladiola loop zal (hopelijk met een zonnetje, waardoor mijn thema “Walking on Sunshine” ook helemaal uit kan komen, na 3 jaar regen.) de voldoening en blijdschap weer erg groot zijn.
Helaas heeft mijn moeder besloten, nadat ze vorig jaar door een flauwte was uitgevallen, geen Vierdaagse te lopen.  Tijdens diverse trainingstochten bleek ook dat de gebroken heup (10-2-2008) haar bij grotere afstanden toch last bezorgd.
Ik wil iedereen die dit jaar de Vierdaagse gaat lopen HEEL VEEL SUCCES wensen. En we zien elkaar op de Via Gladiola.
Als laatste nog even dit: Op de website van BN De Stem heb ik ook een eigen pagina met verhalen.
http://www.bndestem.nl/4daagse/6981904/Tiny-Kouters-Roosendaal.ece
En ook andere wandelaars uit West Brabant zijn daar te volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten