zondag 25 juni 2017

Morgenstondwandeltocht 9 maart 2014 (25 km)


Vandaag 9 maart 2014 besloten we na het carnavalsgeweld weer eens een langere wandeltocht te gaan lopen.  
 De Nachtmars werd dit jaar weer georganiseerd en mijn broer en ik hadden besloten de Morgenstond van 25 kilometer te kiezen. Na de rust op ongeveer 13 kilometer loop je dan de laatste kilometers mee van de 110, 80 en 50 kilometer. Bij de start zagen we Ron Konijn die 15 kilometer ging wandelen. We konden dus de eerste kilometers met zijn drieën wandelen. Het weer was perfect, de warmste 9 maart ooit. Dus we liepen met een outfit die we ook zouden kiezen bij een 'koude' zomerdag. 
 Een dunne trui met trainingspak. (Dus geen winterjas) De start was bij het THOR-honk op sportpark Vierhoeven, waar gisteren zaterdag 8 maart om 16.00u de Nachtmars was begonnen. Zij moesten 110 km afleggen.  
 
Overigens waren de eerste al weer binnen toen wij iets over acht gingen wandelen. 
 Het eerste stuk liep naar de Wouwse Plantage en is ongeveer 13 kilometer lang. Misschien een beetje te lang voor het eerste stuk. We liepen eerst een rondje in de buurt van het sportpark om daarna via Huis ten Halve (tussen Roosendaal en Nispen) richting het Molenbeekpad te wandelen.  





 Na een paar kilometers liepen we via volkstuinen en langs het spoor richting het zogenaamde Everlandsweggetje, waar Ron Konijn ons verliet. Maar we moesten eerst het spoor over. 

Ron liep daarna al rechtstreeks richting Nispen, waar wij later kwamen. We kwamen weer in de buitenwijken van Roosendaal en liepen nu via een rondje naar de Bergsebaan die weer richting Nispen loopt.  

 



 
Halverwege rechtsaf om binnendoor naar de Wouwse Plantage te gaan. 


 


 




 8 Maart en dan al lente! 
Na een ruime twee uur kwamen we hier aan en konden net naar de kerk van onze rust genieten. Even wat drinken. Nu kwamen de lange afstandswandelaars bij ons aansluiten. Zowel de 110,80 en 50 kilometer. 
Na een kwartiertje liepen we verder en kwam er een hardloper voorbij. Hij vroeg of we de nacht hadden overgeslagen. Wij vertelde dat we pas rond 8 uur waren gestart.  


Toen we rechtsaf richting Nispen sloegen kwamen we hem weer tegen. Hij had een telefoon gevonden, die hij naar een wandelaars die voor ons liep had gebracht. Overigens kon hij dat eerst niet zo waarderen (toen hij nog niet besefte dat hij zijn telefoon kwijt was) werd verteld door de hardloper. Ja dat kan hem wel 15 à 30 seconde schelen op de eindtijd.  
 En dat kan natuurlijk niet :-) 

 



 Oud autootje 

 Ondertussen liepen we verder richting Nispen, dat na een kilometer of 6 was bereikt. 
 


De rust was bij NSV, de plaatselijke voetbalvereniging van Nispen, waar mijn broer en ik toevallig een dag eerder ook al waren geweest voor een partijen van D1 waar onze neef voetbalt. Helaas was het resultaat minder (0-5 tegen Rood-Wit uit Sint Willebrord). De ploeg was wel iets sterker, maar de D-tjes van NSV moesten vanwege diverse vakanties van spelers in de tweede helft slechts met 9 man spelen. 
Bekende sponsor (zwager) 
Bij de rust hoorden we dat het waarschijnlijk de laatste Nachtmars zou worden. Te weinig vrijwilligers is daar waarschijnlijk de oorzaak van. Jammer.  

Na gedronken te hebben ging het laatste stuk richting Roosendaal. Na te zijn overgestoken bij de rotonde in Nispen, liepen we zonder veel omwegen de laatste kilometers. 



 We zagen ook nog lange afstandswandelaars.





 Rond tien over één waren binnen, we hadden er net iets meer dan 5 uur over gedaan.
En vandaag had ik geen last van de knie. In Prinsenbeek drie weken geleden was dus waarschijnlijk de drassige padden in het Liesbos de oorzaak.  
We blijven er maar positief over. Het weer was ook goed en de kilometer gingen daardoor ook erg goed. Hopelijk is deze tocht een goed begin van de intensievere trainingen en een succesvol Vierdaagsejaar.  

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten